Fælles Vestbalkan kultur

Kulturen i de tidligere jugoslaviske lande minder om hinanden. Der hvor de forskellige lande adskiller sig fra hinanden er for det meste på religionen. Kroaterne er katolikker, serberne og montenegrinerne er kristne ortodokse og i Bosnien Hercegovina finder du både kristne, muslimer og jøder.

Men de forskellige nationaliteter har mere tilfælles end ikke. Humor og maden er meget ens i de forskellige lande. Ydermere er den berømte ”Jugoslaviske gæstfrihed” stadig eksisterende ved hvert land.

Den omfattende kulturarv i Vestbalkan består af mange monumenter fra forskellige epoker, som f.eks, kirker, moskeer, mausoleer og arkæologiske fund. Dertil hører mange traditionelle festivaler med de smukkeste nationaldragter og folkedanse som feks “Oro” kan ses i forskellige karnevaler.

Mad og drikke minder også om hinanden. Drikken Rakija er meget populær i alle lande, og det er noget man som turist skal prøve. Rakija er er en alkohol drik, men den er også kendt for at blive benyttet som medicin. Det kan dræbe bakterier, og fjerne mavesmerter. Man bruger det også til at desinficere et sår. Af mad er de berømte Cevapcici og kajmark noget som en hver i det tidligere Jugoslavien vil gøre krav som nationalret.