Mostar

Mostar er hovedstaden i Hercegovina regionen. Det er en by med sol, tradition og historie. Byen har et mild middelhavsklima, og duften fra middelhavet kan da også mærkes i byen et par gange om dagen.

Mostar er en by kendt for ”den gamle bro” der deler den gamle by op i to, eftersom floden Neretva løber igennem byen. ”Most” betyder bro og ”star” betyder gammel på bosnisk og denne bro er altså Mostars varetegn. Broen er kun for gågængere og spænder næsten 30 meter mellem to vagttårne og der er 21 meter ned til vandet. Denne bro blev sprængt under krigen i 1993, men blev i 2004 bygget op igen.

Mostar i overblik

Kroatien 
Broen hedder stadig ”den gamle bro” for netop at bevare Mostars ”hjerte”. Denne opbygning var et symbol på forsoning mellem kroatere i vest og bosniere i øst. Hver sommer bliver verdens længste højdyknings-konkurrence afholdt i Mostar. Det er nu blevet en tradition i Mostar og hele landet følger med i tv.

Oplevelser i Mostar

Kroatien 
Den gamle by er især kendt for dens bazargader med toppede brosten på hver side af floden, og her er det til at finde caféer, restauranter, souvenirbutikker, gallerier, smykkeforretninger osv. Der er en masse småbutikker der sælger alle mulige forskellige ting som smykker, tøj, souvenirs, bøger, postkort, gamle ting fra borgerkrigen, vandpiber osv. Den gamle bydel er så velbevaret at når man går igennem området, føler man virkelig at man er tilbage i de gamle dage. Broen og byens bazargader er mest populær blandt turisterne, men den smukke natur omkring Mostar med bjerge, floder og urskove giver rigtig gode muligheder for alsidig ferie. Mostar er en perfekt ”base” hvis man skal ud og opleve Hercegovina. Feks. Blagaj ved siden af Mostar som adskiller sig fra andre lignende strukturer i dens bybillede. Denne regions kendetegn er mangfoldighed af dets overjordiske og underjordiske farvande. I Blagaj strømmer vandet ud af en 200 meter høj klippevæg og på den måde bliver der holdt liv i floden Buna, da den nærmest bliver ”skubbet” ud. I Konjic finder man bl.a. Neretva Rafting som udbyder river rafting til både individuelle personer og grupper.   Man kan tage den stille og rolige rafting langs Neretva med pause, hvor man kan bade og slikke sol og blive fotograferet, eller du kan vælge den mere udfordrende rafting hvor du skal padle hurtigt igennem flodens mere ekstremme del.