Split

  • Destination:
  • Priser fra: 1,495 DKK

Split er Kroatiens anden største by og som den centrale by i Dalmatien, er Split en fremragende base for kombination af badeferie og oplevelses ture, men byen er også et populært udgangspunkt for en rundtur i hele Kroatien.

Split er en af de Dalmatiske byer, som er på UNESCO’s World Heritage liste, og med sin middelalderlige indretning vil man få oplevelsen af en ferie i en anden verden. Splits placering på den grønne halvø giver byen utrolige naturområder, og ikke mindst er badeforholdene værdige at nævne.

Split i overblik

Man kan roligt sige at Splits gamle bydel er den mest charmerende del af byen. Du kommer gennem snævre gader, hvor du vil opleve små specialbutikker der både tilbyder lokale varer, men også de mere kendte mærkevare, mens lokalbefolkningens vasketøj i alle regnbuens farver hænger til tørre. Det er også i denne del af byen du finder de bedste cafeer og restauranter. Lige ved siden af den gamle bydel ligger som havnepromenaden som både er populær hos lokal befolkningen og turisterne. Her ligger mange cafeer, og de mange palmer på række giver dig en følelse af du er i Miami.

Fra Split er der daglige udflugter til den Dalmatiske skærgård, hvor storslåede naturoplevelser og historier venter på dig. Der er også mulighed for sportsaktiviteter uden for Split. Vandski og water polo, eller lidt svømning med delfiner er noget man som dansker skal prøve!

Kultur

Split er på UNESCO’s liste for verdens kulturarv. Her er det Diocletian paladset der er den mest kendte kulturarv i byen. Ved samme område kan du også besøge St. Duje katedralen og Jupiter Templet.
Diocletians Palads, der stadig er Splits centrum er højdepunktet i byen. Det er så velbevaret at man føler man er tilbage i romertiden når man besøger paladset. Gastronomien i Split er meget middelhavsinspireret, og man kan virkelig mærke at god mad her er en vigtig del af livet.

 

Kroatien

Byliv:

Vil man slappe af på en café eller nyde bylivet kan vi anbefale den før nævnte havnepromenade som hedder Riva. For det yngre publikum kan vi anbefale Bacvice kysten, hvor der er rigtig gode diskoteker og cafeer. Bacvice kysten kan også anbefales hvis man vil have en afslappende gåtur langs stranden. Atmosfæren er af turisterne blevet kaldt elskværdigt og mindefuldt.

Shopping:

Er man til god vin og fortræffelig olivenolie, så er Split det perfekte sted at købe dette, da der fra byen, eksporteres store mængder af dette til udlandet.
Det kan derfor klart anbefales af Lozo Tours at besøge et eller flere af de lokale markeder i byen og få en kulinarisk oplevelse med hjem.

Kroatien